Historie

De KLM Flight Academy (KLS) heeft een eigen studentenvereniging en wel het Corps Adspiranten Verkeersvlieger der Rijksluchtvaartschool (CAVV). Het CAVV werd geboren op 15 Mei 1957 in de tijd dat de luchtvaartschool nog in handen van de overheid was, toen heette het de Rijksluchtvaartschool (RLS). 
Het lidmaatschap van het CAVV is exclusief voor studenten aan de KLS.  
De piloten in opleiding op de KLS wonen grotendeels op de campus van de luchtvaartschool in één van de woonblokken Alpha, Bravo, Charlie of Delta.

De opleiding aan de KLS is intensief waardoor het belangrijk is om een stuk ontspanning op te zoeken in de vrije uren. Het leven op de campus biedt veel mogelijkheden voor een collectieve vrijetijdsbesteding voor studenten. Het CAVV biedt deze mogelijkheid in de vorm van diverse activiteiten die het voor haar leden organiseert. De vereniging beschikt over een eigen sociëteit, gevestigd op hetzelfde terrein als de luchtvaartschool. Deze sociëteit, beter bekend als dé Bar, is de basislocatie voor de vele ontspanningsmogelijkheden die het CAVV biedt ter verrijking van het verenigingsleven.

Activiteiten

Een toegewijde groep studenten zorgt ervoor dat de vereniging een plek is voor de leden, maar dat deze ook door de leden in stand wordt gehouden. Verschillende commissies, Cie's genaamd, zijn dagelijks in de weer om de vereniging te runnen en evenementen te organiseren. Daarbij is de bar standaard vier dagen en avonden in de week geopend om gezellig een drankje te drinken.

Een greep uit de vele activiteiten die worden georganiseerd:

  • Wekelijks een maaltijd serveren waarbij grote aantallen studenten in de sociëteit eten
  • Diverse baravonden in een leuk thema aangekleed
  • Logofeesten waarbij studerend Nederland langskomt in Eelde voor een spetterend feest
  • Autorally's, paintballen, karten en andere unieke evenementen
  • Lezingen en presentaties die interessant zijn voor de studenten aan de KLS

Logofeesten

Traditioneel presenteren nieuwe klassen een naam met logo tijdens het logofeest. Tijdens dit feestelijke evenement worden vrienden uit heel Nederland uitgenodigd en wordt er doorgefeest tot in de late uurtjes. Studenten uit heel Nederland kennen deze feesten en komen dan ook graag langs om mee te delen in de gezelligheid die er heerst in de bar van de vereniging.